Volg ons:

Terug naar JO17-1

WVV JO17-1 schiet uit de startblokken met klinkende cijfers in de voorjaarscompetitie.

Gepubliceerd op:
WVV JO17-1 schiet uit de startblokken met klinkende cijfers in de voorjaarscompetitie.

De winterslaap zit erop en vandaag stond de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. In de najaarscompetitie hebben de jongens zich knap gehandhaafd en ze komen nu dus weer veel bekende tegenstanders tegen, zoals vandaag Buitenveldert uit Amsterdam. De uitwedstrijd had WVV gewonnen en het gevoel was toen dat Buitenveldert de jongens van WVV hadden onderschat. Dit gevoel was niet terecht, want WVV legde Buitenveldert opnieuw over de knie met een klinkende 5-0 overwinning.

Afgelopen weken is er weer fanatiek getraind om goed voorbereid aan de voorjaarscompetitie te beginnen. Een aantal oefenwedstrijden werd met wisselende succes afgesloten. Vandaag werd dus Buitenveldert ontvangen op het Hyzon Sportpark en beide ploegen stonden om 12.30 uur gereed om aan de wedstrijd te beginnen. De wedstrijd werd uitstekend geleid door dhr Zijl. Het spel van beide teams was in de eerste helft prima. De eerste kans was voor Buitenveldert. Een aanval vanaf de flank werd tegen de lat gekopt en ging uiteindelijk over het doel. WVV bleef rustig en bouwde van achteren goed op. Dit resulteerde in meerdere goede kansen voor WVV. De doelpunten bleven vooralsnog uit. Buitenveldert probeerde onder de druk vandaan te voetballen. Dit lukte ook af en toe, maar verdedigend stond WVV goed. Gevaarlijke momenten voor het doel van WVV bleven dan ook uit. Met de rust in het vizier mocht WVV nog een corner nemen. De corner werd prima gegeven en uitstekend ingekopt. Dit was ook gelijk de laatste actie en met een 1-0 voorsprong ging het team de rust in.

De tweede helft was ook prima van WVV. De tegenstander ging direct 1 op 1 spelen. Dit gaf meer ruimte op het middenveld en speelde WVV in de kaart. Het middenveld kwam volledig in handen van WVV. Er werd goed gecombineerd en er kwamen prima kansen voor WVV en uiteindelijk kwamen ook de (zeer fraaie) doelpunten. Een mooi opgezette aanval eindigde met een perfecte voorzet, die goed ingetikt werd. 2-0. Een mooi afstandsschot werd ook beloond met een goal. 3-0. Een penalty werd prima ingeschoten. 4-0. En vanuit een vrije trap werd de 5-0 ingeschoten.

Een prima start in de voorjaarscompetitie is hiermee een feit. Het was een echte teamprestatie!