CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO17-1

VLAGGENSCHIP GAAT NET NIET TEN ONDER TEGEN JO17-1

Gepubliceerd op:

 Mannen van Dekker geven hun visitekaartje af.

 In deze onwerkelijke en zorgelijke tijden mag de competitie dan wel zijn stilgelegd, gelukkig kan de bal voorlopig wel blijven rollen voor onderlinge wedstrijden tussen teams van ons eigen roodzwart. Zo stonden er vandaag vele interessante ontmoetingen op het programma en één daarvan was het duel tussen het vlaggenschip van de jeugd JO19-1en de jongere variant van JO17-1. Beide ploegen kunnen we beide terug vinden in bovenste regionen van hun competitiestand in respectievelijk de hoofdklasse en de divisie. Beide trainers konden vandaag beschikken over een fitte en sterke selectie. WVV 017-1 had zelfs de beschikking over twee doelmannen. Zowel Tim als Wouter maakten vandaag speelminuten in het onderlinge duel met "A1". 

Het begin van de wedstrijd was voor de jonkies van Gert Dekker. Het kreeg twee grote kansen, maar het vizier stond op dat moment nog niet op scherp. Afgelopen week verscheen op de WVV site een plaatje over 019-1 dat aan het crossfitten was geweest. Dat is opzich heel leuk, maar het spel vandaag bestond ineens ook uit allerlei crossballen. Zonder het middenveld te gebruiken was het voor de JO17-1 geen probleem om soeverein overeind te blijven. Dat het bij de rust 0-0 was, lag aan het eerdergenoemde vizier en niet aan het niveauverschil in het veld. Scheidsrechter Lugies vond het na veertig minuten welletjes en floot voor rust na een leuke aantrekkelijke eerste helft.

In de rust werd wel duidelijk dat het geloof aan 017-1 begon te groeien. Natuurlijk pratend met respect over 019-1, maar geen pardon meer tonen voor de oudste jeugd. Uitgaan van eigen krachten en voetballend proberen de situatie op te lossen.

Na rust was het spelbeeld wederom optisch in het voordeel van 019-1. De mannen van Dekker stonden goed gepositioneerd en gaven verdedigend niks weg. Het kwam. Zelfs heel brutaal op een 0-1 voorsprong door een keurig uitgespeelde counter. In vier stations lag de bal achter doelman Cees Koning. Uit de bossen, achter de omheining, was luid en duidelijk een vreugdekreet te horen van de aanwezige supporters. Na deze goal kwam 017-1 niet in de problemen, maar kreeg het via de rechterkant een corner tegen. Deze werd snoeihard ingekopt door een speler van 019-1 en beide teams waren weer bij af. De gelijke stand zorgde echter niet voor een boost aan de zijde van het team van Marcel Kruize. Nee, sterker nog. De beste fase van 017-1 brak aan na deze tegentreffer. Het begon nog beter te combineren en dat resulteerde na vijfenzeventig minuten spelen in de verdiende 1-2 voorsprong.

Met een kleine zevental minuten nog op de klok kreeg 017-1 ook nog de kans om de wedstrijd te beslissen. In een één op één situatie werd gekozen voor de lob in plaats de actie en helaas ging de bal net naast. Zoals een oude voetbalwet dan luidt: "Maak je hem zelf niet, dan maken zij hem wel!"

En inderdaad, uit een soortgelijke situatie (corner) kreeg WVV 017-1 vlak voor tijd de gelijkmaker te verwerken en dat voelde even zuur.

Kort daarna blies Lugies voor de laatste keer op zijn fluit en gaven beide teams elkaar sportief de hand.

Met deze 2-2 kunnen de jonkies erg tevreden zijn.

Top gedaan!!

WVV 017-1 ONDERUIT TEGEN WVV 019-1

WVV 017-1 ONDERUIT TEGEN WVV 019-1

 WVV 017-1 eindigt in een 2-4 zege voor de oudste jeugd.
 
WINST VOOR JO17-1 TEGEN WVV JO19-2

WINST VOOR JO17-1 TEGEN WVV JO19-2

Prima zege voor mannen van Gert Dekker