CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Terug naar JO17-1

Onnodige nederlaag tegen FVC

Gepubliceerd op:
Onnodige nederlaag tegen FVC

JO17-1 zit momenteel in mindere fase. In harde wind en regen werd in Leeuwarden onnodig verloren van FVC. De 2-1 nederlaag zorgt ervoor dat de blik naar onder gericht moet worden. Waar voor de winterstop de subtop binnen bereik leek, wordt het nu zaak om snel punten te pakken om te voorkomen dat we nog moeten spelen tegen degradatie..... 

 Het zat JO17-1 niet mee. Ga maar na:

  • maar liefst 6 spelers ontbraken wegens blessures of verplichtingen voor school;
  • de hele dag was het zonning en droog, precies om 14.00 (de aftrap) begon het te waaien en te regenen;
  • we kozen ervoor om tegen de wind in te beginnen, maar vervolgens draait de wind zo dat we er eigenlijk twee keer last van hadden;
  • we verloren met 2-1 van een team waar we ieder met 5-2 van wonnen.

Al met al dus geen gelukkige middag in Leeuwarden. Neemt niet weg dat we ook niet goed speelden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vele afwezigen waardoor vastigheden in het team ontbreken. Iets waar we eigenijk het hele seizoen al last van hebben. Gelukkig waren Joost van de JO17-2, Dinand van de JO15-1, Daniël van de JO15-1 en Jelmer van de JO15-2 bereid om met ons mee te spelen. Ze speelden ook een goede wedstrijd (dank jullie wel daarvoor!), maar omdat we in deze samenstelling niet eerder speelden (en trainden) was de afstemming niet optimaal in de eerste helft. De wind hielp ook niet en daardoor was de 2-0 achterstand bij rust ook zeker terecht.

De tweede helft rechtte WVV de rug en werd er beter gevoetbald, voorzover dat kon in deze omstandigheden. WVV maakte de 2-1 en toen leek er nog van alles mogelijk. Van goed voetbal was toen al geen sprake meer. FVC maakte er een kunst van de bal zo ver mogelijk weg te schieten, zodat er zeker 10 keer een nieuwe bal moest komen (gezien het aantal ballen dat op het dak of in de omliggende sloot terecht kwam). WVV wist echter niet meer tot echt uitgespeelde kansen te komen en FVC hield daaroor stand. Een onnodige nederlaag dus die er wel voor zorgt dat FVC wat meer aansluiting krijgt. De komende wedstrijden wordt het zaak om punten te pakken om te voorkomen dat we onszelf in een onnodig lastige situatie brengen.

Daarom kunnen we mentale ondersteuning de komende weken goed gebruiken. Te beginnen volgende week tegen Achilles. We spelen dan om 11.00 thuis. Tot volgende week!

Seizoen ten einde.....

Seizoen ten einde.....

Helaas is het seizoen ten einde. Ook voor JO17-1 is de competitie gestopt en zal niet worden hervat.…
 
JO17-1 verslaat Achilles

JO17-1 verslaat Achilles

Eindelijk weer eens drie punten voor JO17-1. Achilles 1894 ut Assen werd in een aantrekkelijke wedst…