CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Terug naar JO17-1

JO17-1 verslaat Achilles

Gepubliceerd op:
JO17-1 verslaat Achilles

Eindelijk weer eens drie punten voor JO17-1. Achilles 1894 ut Assen werd in een aantrekkelijke wedstrijd met maar liefst 4-0 verslagen. Hiermee heeft JO17-1 weer wat afstand genomen van de onderste plaatsen en kan het weer naar boven kijken. 

 De zon scheen weer eens in Winschoten. Onder deze heerlijke voorjaarszon trad JO17-1 nagenoeg compleet aan tegen Achilles. Alleen Thijs ontbrak wegens uitwisseling met school, maar gelukkig was Emiel Lourens (bedankt Emiel!) bereid om aan te sluiten zodat we toch een goed bezette bank hadden. Vooraf was duidelijk dat we deze wedstrijd moesten winnen. Na de nederlaag tegen FVC vorige week, was de afstand tot de onderste ploegen nog maar vier punten. Door te winnen van Achilles konden we én de marge weer terugbrengen naar 7 punten én Achilles voorbij gaan op de ranglijst.

De eerste twintig minuten was duidelijk te zien dat beide ploegen op de ranglijst dichtbij elkaar staan. Het ging gelijk op waarbij zowel Achilles als WVV een paar keer gevaarlijk doorkwamen maar niet tot scoren kwamen. Na twintig minuten was het WVV dat de bank brak. Mark werd diep gestuurd door Walter, speelde één man uit en haalde prachtg uit met zijn rechter. Met een fraaie boog vloog de bal in de kruising. Achilles zette vervolgens aan en dacht de gelijkmaker te maken. De protesterende spits stond echter minimaal twee meter buitenspel, waardoor WVV op een 1-0 voorsprong bleef staan. Deze voorsprong werd na een halfuur verder uitgebreid. Ivar legde de bal met het hoofd panklaar voor Sjoerd die met een volley onberispelijk raak schoot. Met een geruststellende voorsprong van 2-0 brak de rust aan.

In de rust werden de puntjes voor de tweede helft nog eens op de spreekwoordelijke i gezet. Zoals verwacht probeerde Achilles snel de aansluitingstreffer te maken. Er ontstonden een paar mogelijkheden, maar echt gevaar wist Achilles niet te stichten. Sterker nog de echte grote kansen waren voor WVV. Dat dan ook verdiend de 3-0 maakte. Bjorn ging diep op de linkerflank en wist Walter te vinden die met een onnavolgbare zwabberbal de keeper van Achilles kansloos liet. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. WVV kreeg nog meerdere kansen, waarvan er uiteindelijk nog één door de ingevallen Luca werd benut. Na een paar mooie passeeracties schoof Luca de bal beheerst onder de keeper door en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Daarmee boekte JO17-1 een belangrijke en verdiende overwinning. Volgende week is het dan uit tegen Hoogezand. Het zou dan voor het eerst in lange tijd zijn, dat alle spelers fit zouden zijn. Voor de laatste fase van het seizoen zou dat erg mooi zijn. Daarmee kunnen we dan eindelijk in een wat meer vaste samenstelling spelen en hoeft er ook geen beroep gedaan worden op spelers uit de JO17-2. Daarmee kan ook de JO17-2 spelen in de sterkst mogelijke bezetting. Wat fijn is gezien de koppositie en de kansen op een kampioenschap voor de JO17-2

Seizoen ten einde.....

Seizoen ten einde.....

Helaas is het seizoen ten einde. Ook voor JO17-1 is de competitie gestopt en zal niet worden hervat.…
 
Onnodige nederlaag tegen FVC

Onnodige nederlaag tegen FVC

JO17-1 zit momenteel in mindere fase. In harde wind en regen werd in Leeuwarden onnodig verloren van…