CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Terug naar JO17-1

JO17-1 pakt een punt in Bedum

Gepubliceerd op:
JO17-1 pakt een punt in Bedum

 Een punt in Bedum......Vooraf hadden we dat ingeschat als twee verliespunten. Achteraf knepen we onze handen dicht met dat ene punt. Want hoewel de inzet er was, was het voetbal van JO17-1 niet goed. Een kwestie van niet verliezen, waarin we maar ternauwernood slaagden....

Vandaag speelende we tegen Bedum. Bedum is natuurlijk bekend van Arjen Robben. Hoewel in de kantine en bestuurskamer de shirts van Arjen hingen (behalve die van FC Groningen....), was de voormalige stervoetballer zelf niet op de sportpark te bekennen. Dat was gezien het voetbal van WVV maar goed ook, want hij was vast niet onder de indruk geweest wat de Winschoters op de mat legden.

Bedum, met 6 punten minder en 2 plaatsen lager op de ranglijst, was de betere ploeg. Met van tijd tot tijd vloeiende aanvallen kwamen de Bedumers tot grote kansen, die ze echter niet wisten te verzilveren. WVV stelde daar werklust tegenover, maar voetballend lukte het niet. Passes kwamen net niet aan, ballen schoten net te ver van de voet en dat kon vandaag tegen dit Bedum nu net niet.

WVV heeft echter één handelsmerk. We zijn in staat om uit het niets doelpunten te maken. Uit een vrij trap werd de vrije man op rechts gevonden, een voorzet volgde en daaruit werd beheerst binnen getikt. Op dat moment tegen de verhouding in. Bedum was van slag, WVV werd sterker. Helaas was het vrij snel rust en konden we de verbetering niet in doelpunten uitdrukken.

In de rust werd afgesproken dat vooral de organisatie goed moest blijven staan. En dat als we de 2-0 zouden maken, het wel gedaan zou zijn. Ook gezien de reactie van Bedum op de 1-0. Vol goede moed gingen we het veld op. En opnieuw constateerden we dat we het goede voetbal, zoals we tegen ACV hadden laten zien, niet konden brengen. Bedum was wat gevaarlijker en wist na een kwartier de gelijkmaker te produceren. Bedum putte daar natuurlijk veel energie uit en ging op zoek naar de 2-1 die ze gezien de stand op de ranglijst goed konden gebruiken. WVV kroop nog een paar keer door het oog van de naald. Een bal die via de lat op de lijn belandde, een penalty en een rode kaart die terug werden gedraaid wegens buitenspel, het was wel hectisch maar het bleef 1-1. In de laatste minuten zette Bedum nog even flink aan en vergat dat WVV in de counter levensgevaarlijk is. Uit één van de counters ontstond nog een levensgrote kans op de 1-2 voor WVV, maar helaas werd die net gemist. Aangezien WVV met één punt al goed weg kwam, zouden drie punten echt te veel geweest zijn (maar wel heeeeel lekker). Met 1-1 konden wij in ieder geval goed leven, want het verschil met Bedum blijft daarmee 6 punten. 

Vraag was wel hoe dat nu kan: thuis hadden we eenvoudig van Bedum gewonnen en nu hadden we het echt heel moeilijk. Een blik op de uitslagen van Bedum thuis en uit gaf al snel richting aan het antwoord. Thuis verliest Bedum bijna nooit. Alleen het sterke Helpman wist met 1-2 te winnen. De rest werd gewonnen of gelijkgespeeld door de Bedumers. Dus is achteraf een gelijkspel in Bedum niet zo'n gek resultaat.

Nu op naar de volgende week. Om 14.30 spelen we dan thuis tegen koploper DZOH uit Emmen. Uit verloren we met 5-2. We hebben dus wat recht te zetten.....

Seizoen ten einde.....

Seizoen ten einde.....

Helaas is het seizoen ten einde. Ook voor JO17-1 is de competitie gestopt en zal niet worden hervat.…
 
JO17-1 verslaat Achilles

JO17-1 verslaat Achilles

Eindelijk weer eens drie punten voor JO17-1. Achilles 1894 ut Assen werd in een aantrekkelijke wedst…