Volg ons:

Terug naar JO17-1

Goed begin is het halve werk!!

Gepubliceerd op:
Goed begin is het halve werk!!

Na 10 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijden leidde de eerste competitiewedstrijd naar Amsterdam, Buitenveldert JO17-1. Met een klinkende zege van 2-6 gingen onze JO17-1 huiswaarts!

Rond de klok van 09:40 uur vertrok WVV JO17-1 vanaf de grote parkeerplaats met 2 busjes naar Amsterdam. Tegen 12.30 uur was het team bij Buitenveldert. Een mooi sportpark, die tussen hoge flatgebouwen staat. De spelers zochten de kleedkamer op en de chauffeurs zochten naar een parkeerplek. Nadat het team door de trainers op scherp waren gezet, gingen spelers beginnen aan hun warming up. Met stevige muziek uit de speakers waanden de spelers zich voor even een profvoetballer. De scheidsrechter nam de grensrechters mee om de afspraken door te nemen. Omdat dit in het Engels werd gedaan, had deze grensrechter even het gevoel, dat er een internationale wedstrijd zou worden gespeeld. Na afloop van de bespreking stonden er al 3 trouwe WVV supporters langs het veld, waar tegen gelukkig weer in het Gronings kon worden gesproken.

WVV mocht de wedsstrijd aftrappen. Zo op het eerste gezicht had Buitenveldert een goed team. Goede behendige, snelle spelers en ze lieten goed positiespel zien. De eerste minuten van de wedstrijd was er echter nergens nog direct gevaar. Buitenveldert probeerde vaak via de flanken naar binnen te komen in de zestien en vooral aan de linkerkant kwam Buitenveldert af en toe bij de achterlijn. De voorzetten misten echter precisie. Bovendien hadden ze op het middenveld moeite met omschakelen. Hier maakte WVV slim gebruik van. Voetballend kwam WVV er vaak goed uit. Met de snelheid voorin werd de verdediging van Buitenveldert behoorlijk onder druk gezet. Na wat gemiste kansen, was de eerst goal voor WVV een feit. Een vrije schop voor WVV werd snoeihard ingeschoten. Een verdiende voorsprong. Bij Buitenveldert waren ze even van slag. En dat werd nog erger. Een mooie aanval via meerdere spelers werd prima afgerond. 0-2. Buitenveldert drong de laatste 10 minuten aan en even voor de rust kreeg Buitenveldert nog een penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten. De ruststand van 1-2 was een goede afspiegeling van de eerste helft.

In de tweede helft begon Buitenveldert weer druk te zetten. Ze wilden de gelijkmaker snel maken. Maar door het collectief van WVV werd er goed verdedigd en zelden kwam Buitenveldert voor de goal van WVV. Toch voelde men dat de gelijkmaker in de lucht hing. Een aanval vanaf de linkerkant werd ingeschoten in de verre hoek; 2-2.  Dat beloofde een spannend laatste halfuur te worden.  Maar WVV stroopte de mouwen op en bleef prima voetballen. Combinaties werden afgewisseld met hoge ballen en er was veel dreiging voor de goal van Buitenveldert. Binnen 3 minuten stond WVV weer op voorsprong. Bij Buitenveldert begon de irritatie onderling toe te nemen en de teamspirit nam hierdoor behoorlijk af. Een ouderwetse scrimmage voor de goal van Buitenveldert leverde een doelpunt op voor WVV. 2-4!  Maar er zat meer in, want er volgden nog 2 goals voor WVV. Een vrije trap en penalty werden uitstekend binnen geschoten. Een uitmuntende redding van onze keeper voorkwam nog een derde tegentreffer. Op het moment dat de uitstekende fluitende scheidsrechter de wedstrijd affloot, was er een grote ontlading bij de spelers en staf. Een onverwachte, maar dik verdiende 2-6 overwinning!

Tot slot nog een paar conclusies van de (wijze) aanwezige WVV supporters: “Het collectief heeft gewonnen van de individu.” En: “Amsterdamse bluf afgestraft door Groningse nuchterheid. “

 

Bekijk ook

VOLENDAM (RKAV) JO17-1 - WVV 1896 JO17-1 5 - 1

VOLENDAM (RKAV) JO17-1 - WVV 1896 JO17-1 5 - 1

Vandaag helaas geen resultaat tegen Rkavv Volendam. Maar wel definitief veilig gespeeld in Divisie 5…
 
WVV JO17-1 pakt een zakelijke overwinning

WVV JO17-1 pakt een zakelijke overwinning

Voor WVV JO17-1 stond inmiddels de 6e competitiewedstrijd op het programma. De wedstrijd werd gewonn…