CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO15-1

Zevenklapper en groepswinnaar!

Gepubliceerd op:
Zevenklapper en groepswinnaar!

Na de ruime winst van vorige week tegen Velocitas staat WVV JO15-1 met één been in de knock out fase van het bekertoernooi. Om de groepswinst veilig te stellen is een gelijk spel tegen DVC Appingedam JO15-1 voldoende. De aanwezige toeschouwers keken nieuwsgierig toe hoe Sven zijn team voorbereidde.

DVC had het genoegen om de aftrap te nemen. Met de wetenschap dat er twee spelers van DVC met het regioteam hadden meegedaan tijdens Eurocup Delfzijl afgelopen winter, werd er e.e.a. van hen verwacht. Deze spelers speelden tegen leeftijdsgenoten van Bayern München, Chelsea, AA Gent en zelfs een Braziliaans team.

WVV was vanaf het eerste fluitsignaal scherp en had lak aan internationale ervaring van een paar spelers van DVC. Vol passie werd gejaagd op de bal en er ontstond gelijk een kleine kans, die gered werd door de keeper van DVC. Na de voortzetting door de keeper kwam de bal uiteindelijk op het middenveld in bezit van WVV. Met een strakke dieptepass werd de spits gevonden, die rustig de bal het doel in schoot. Een vroege voorsprong gaf de spelers van WVV vleugels.

Direct na de aftrap door DVC werd de bal opnieuw veroverd. Er werd mooi overgespeeld wat uiteindelijk werd beloond met een tweede treffer voor WVV. Ook het derde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Heel slim werd er ruimte getrokken door het midden wat de kans gaf aan de spits om alleen op de keeper af te gaan. Beheerst werd de bal het doel in gejaagd.

WVV speelde met overtuiging en bleef jagen op de bal. Af en toe kwam DVC onder de druk vandaan. Echter was dit niet voldoende om het de verdediging van WVV lastig te maken. De verdediging van WVV stond als een huis! De klokt tikte rustig door en met een crosspassje werd de rechtsvoor gevonden die doelgericht de bal in het net joeg. Een vier nul voorsprong. Wat een luxe.

Net als vorige week werd in het verloop van de eerste helft het jagen wat losgelaten en werd er meer geleund op de verdediging. Dit resulteerde in een vrije trap voor DVC. Een gevaarlijk lijkende vrije trap werd over gekopt. Eigenlijk was dit de eerste waarschuwing van DVC. Een tweede waarschuwing van DVC was voldoende om de keeper van WVV te passeren. Als door een wesp gestoken stropte WVV de mouwen op en scoorde nog 2x voor de rust, waarbij vermeld moet worden dat dit gepaard ging met mooie combinaties.

 

Na de rust was het DVC dat zichtbaar beter uit de kleedkamers was gekomen. Dit resulteerde dan ook in een tweede tegendoelpunt. Kennelijk had WVV dit tegendoelpunt nodig om weer bij de les te komen. Een 100% kans werd tegen de paal geschoten en een tweede 100% kans naast geschoten.

Een puike voorzet vanaf rechts werd door de keeper van DVC met een geweldige zweefduik onschadelijk gemaakt. Vermoedelijk heeft de keeper tijdens deze redding zijn kruit verschoten, want bij een volgende aanval van WVV werd de bal door de keeper niet goed verwerkt en met een rebound werd alsnog het net van DVC gevonden. Het zevende doelpunt was een feit.

Het spel deinde vervolgens op en neer. De absolute scherpte verdween bij beide teams een beetje. DVC kon niet en WVV had de buit binnen. De keeper van WVV voerde nog twee geweldige reddingen uit. Voor het doel van DVC ontstond nog een ware scrimmage, maar de bal ging er niet meer in.

Het wachten was uiteindelijk op het laatste fluitsignaal. Na dit signaal was groepswinst en de volgende ronde een feit.

 

Nu de groepsrondes afgelopen zijn, wacht vanaf volgende week de eerste competitiewedstrijd.

Succes team WVV JO15-1!

Bekijk ook

Degelijke overwinning WVV JO15-1 op HZVV JO15-1

Degelijke overwinning WVV JO15-1 op HZVV JO15-1

Vandaag was WVV JO15-1 gastheer en ontving HZVV JO15-1 uit Hoogeveen. Na een matige wedstrijd vorige week was WVV gebrand om vandaag de punten in Winschoten te houden. HZVV was ongetwijfeld erop uit om juist minimaal 1 punt mee te nemen naar Hoogevee…
 
Matig voetbal levert een gewonnen punt.

Matig voetbal levert een gewonnen punt.

Voor spelers, staf en ouders was het vroeg op. Klokslag 07:45 uur vertrok de groep vanaf de grote parkeerplaats richting JVC Dedemsvaart. Toen het sportpark van Dedemsvaart werd betreden, was menig ouder onder de indruk van het complex. Bleek er ook …
 
 WVV JO15-1 beloont teamspirit met klinkende overwinning.

WVV JO15-1 beloont teamspirit met klinkende overwinning.

WVV JO15-1 ging naar Groningen om tegen de leeftijdsgenoten van Velocitas 1897 te spelen. De tweede ronde bekerwedstrijd staat op het programma. Velocitas 1897 heeft een rijke historie in bekerwedstrijden. In 1934 hebben ze namelijk de KNVB beker gew…