Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO15-1

WVV JO15-1 wint strijd om groepswinst bekertoernooi!

Gepubliceerd op:
WVV JO15-1 wint strijd om groepswinst bekertoernooi!

WVV JO15-1 wist wat ze moesten doen om de groepswinst te pakken in het bekertoernooi. Winnen in en tegen SC Stadskanaal JO15-1 en dat gebeurde ook met duidelijke cijfers 1-3!

Het bekertoernooi is alweer toe aan zijn derde groepsronde. Vandaag ging het team van Delger naar Sc Stadskanaal om daar uit te maken wie door mag naar de knock out fase. Onder bijna Champions League achtige omstandigheden betraden de scheidsrechter en beide teams het veld. De scheidsrechter sommeerde dat beide teams tegelijk moesten opkomen en uitgelijnd op de middellijn  moesten gaan staan. Een waar applaus van het publiek daalde neer. De tune van de Champions League ontbrak, helaas.

Nadat alle plichtplegingen achter de rug waren, begon de bal te rollen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen. Sc Stadskanaal had aan een gelijk spel genoeg, maar gingen gelijk de aanval zoeken. WVV was op zijn hoede en verdedigde prima. Omdat sc Stadskanaal druk bleef zetten en jagen op de eerste goal ontstond er ruimte voor WVV. Voetballend kwam WVV er dan ook regelmatig goed uit. Kansen waren er voor beide ploegen. In de loop van de eerste helft begon WVV een veldoverwicht te creëren. Een prima aanval vanaf de linkerkant leidde de eerste goal voor WVV in. Door goed combinatiespel belandde de bal in de 16 meter, waar de bal werd opgepikt en met een mooi schot werd het net getest!  Sc Stadskanaal ging vervolgens vol op de aanval. Gevaarlijke aanvallen vanaf de flanken kwamen goed voor. De verdedigers van WVV waren echter steeds alert en maakten de aanvallen onschadelijk.  Door de ruimtes die er waren, kwam WVV er opnieuw voetballend uit. De bal kwam via de linkerkant bij de rechtsbuiten van WVV, die met een prima diagonale schot de 0-2 binnenschoot.  Vervolgens was het WVV die voetbalde. Sc Stadskanaal was zoekende en wist niet hoe ze WVV konden stoppen. Opnieuw een prima aanval nu via de linkerflank had de 0-3 kunnen zijn. Er zou buitenspel geconstateerd zijn……  Doordat de derde goal niet werd goedgekeurd bleef SC Stadskanaal geloven dat een gelijk spel nog mogelijk was. Dit moest dan gebeuren in de tweede helft, want tot de rust werd er niet meer gescoord.

 

De tweede helft was begonnen en Sc Stadskanaal was van 4-4-2 naar het 4-3-3 systeem gaan voetballen. Met enorme druk en goed voetbal werd WVV de eerste 5 minuten met de rug tegen de muur gezet. Middels overtredingen werden aanvallen onschadelijk gemaakt. Na 3 minuten was het Sc Stadskanaal die scoorde uit een vrije trap. De spanning was voelbaar bij beide teams én supporters.  Gelukkig begon WVV weer te voetballen, wat een aantal kansen voor WVV opleverde. Een prima aanval vanuit het midden kwam bij de aanvaller van WVV terecht, die de derde goal voor WVV binnenschoot. Zou de stand van 1-3 voldoende zijn? Doordat Sc Stadskanaal bleef jagen op de aansluitingsgoal ontstond er veel ruimte tussen de verdediging en aanvalslinie van WVV. Te vaak werd de lange bal gespeeld waardoor Sc Stadskanaal vaak de 2de bal veroverde en direct weer de aanval zocht. Dit resulteerde nog in een gevaarlijk schot, maar door een knappe redding van onze keeper was het gevaar eerst weer geweken. Met nog een paar minuten te gaan, was er vermoeidheid bij Sc Stadskanaal en WVV ging voetballend op jacht naar nog een goal. Er waren een paar goede kansen, maar de laatste pass of de scherpte voor de goal ontbrak op het laatst. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten was er vanzelfsprekend veel blijdschap bij de staf en spelers van WVV. Ze hebben een puike wedstrijd gespeeld. Veel strijd en werklust getoond en prima goals gemaakt.

WVV JO15-1 laat twee gezichten zien, maar legt Bedum JO15-1 over de knie.

WVV JO15-1 laat twee gezichten zien, maar legt Bedum JO15-1 over de knie.

De wedstrijd tegen Bedum JO15-1 levert een overwinning op voor WVV JO15-1. Twee helften met elke helft zijn eigen gezicht en een 0-3 winst. Met een ruststand van 0-0 mocht WVV JO15-1 zijn handen dichtknijpen
 
Foto's WVV1896 15-1  vs  SSA DVC 15-1

Foto's WVV1896 15-1 vs SSA DVC 15-1

https://myalbum.com/album/nUBsrkGNeM9GBz