Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO15-1

WVV JO15-1 schiet uit de startblokken begin bekerseizoen.

Gepubliceerd op:

 

De eerste officiële bekerwedstrijd van WVV JO15-1 uit tegen DVC Appingedam JO15-1 is begonnen met een mooie overwinning. De uitslag was 1-8 en dat was niet eens geflatteerd.

Zaterdagochtend 4 september ging het team van Delger en co richting Appingedam. Een mooie zaterdagmorgen met een opkomend zonnetje, wie wil dan niet voetballen? Eénmaal op locatie zochten de ouders de kantine op om de kas te spekken. WVV JO15-1 zocht de kleedkamer op waar o.a. het aanvalsplan werd besproken. Zo’n eerste wedstrijd is altijd spannend.

Nadat de scheidsrechter had gefloten was de eerste officiële wedstrijd een feit. WVV JO15-1 ging gelijk jagen op de bal door goed druk te zetten op de tegenstander. DVC Appingedam werd volledig van het kastje naar de muur gestuurd. Een eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten en binnen 3 minuten stond het al 0-1. Een prachtig geplaatst schot in de verre hoek. Het was duidelijk één richtingsverkeer. Een paar minuten later werd een goed genomen corner prima binnengekopt en daar was de 0-2. WVV bleef als een team goed combinatie voetbal spelen wat resulteerde in extra goals. De 0-3 was een intikker en de 0-4 een afstandsschot.

Het team speelde met veel druk naar voren en achter de verdediging van WVV lag dan ook veel ruimte. Appingedam zag dat en ging hun tactiek aanpassen. Ze ging meer lange ballen spelen. Daardoor kwam Appingedam tot een uitbraak, maar die werd vakkundig door de verdediging onschadelijk gemaakt. Het leverde WVV wel een gele kaart op, maar dat is voor de statistieken. WVV ging op het laatst minder druk zetten en DVC kon daardoor iets meer voetballen. Een goedkoop gegeven strafschop voor DVC bracht de ruststand op 1-4.

In het begin van de tweede helft probeerde DVC Appingedam JO15-1 nog voetballend een tweede goal te vinden. Het gevaar werd vroegtijdig onschadelijk gemaakt, omdat de defensie alert reageerde op een uitbraak van DVC. WVV JO15-1 begon het spel van de eerste helft weer op te pakken. Een mooie actie volgde, die met een draai en kap beweging vakkundig werd afgerond. De tussenstand van 1-5 was mooi, maar ze gingen voor meer. Een paar afstandsschoten belanden op de lat. Jammer voor de spelers, maar een knal op de lat geeft wel een mooie geluid. 😊

Nadat er 2 terechte penalty’s waren gegeven voor WVV binnen 5 minuten was de stand inmiddels 1-7. Appingedam kwam nog één keer onder de druk vandaan en daardoor moest onze keeper optreden. Dit gebeurde met overtuiging. De honger naar meer was nog steeds aanwezig en een mooie aanval via meerdere schijven, werd mooi binnen geschoten. Dit bracht de eindstand op 1-8.

WVV JO15-1 laat twee gezichten zien, maar legt Bedum JO15-1 over de knie.

WVV JO15-1 laat twee gezichten zien, maar legt Bedum JO15-1 over de knie.

De wedstrijd tegen Bedum JO15-1 levert een overwinning op voor WVV JO15-1. Twee helften met elke helft zijn eigen gezicht en een 0-3 winst. Met een ruststand van 0-0 mocht WVV JO15-1 zijn handen dichtknijpen
 
Foto's WVV1896 15-1  vs  SSA DVC 15-1

Foto's WVV1896 15-1 vs SSA DVC 15-1

https://myalbum.com/album/nUBsrkGNeM9GBz