CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO15-1

WVV JO15-1 doet zich zelf tekort met gelijkspel tegen SV Bedum JO15-1

Gepubliceerd op:
WVV JO15-1 doet zich zelf tekort met gelijkspel tegen SV Bedum JO15-1

Op een mooie echte herfstdag ging JO15-1 op weg naar Bedum om te strijden tegen de plaatselijke JO15-1. Eénmaal aangekomen werden snel de kleedkamers opgezocht en de corona chauffeurs vonden een tent om te schuilen. Het regende namelijk pijpestelen. Aangezien de wedstrijd om 14.30 uur begon, druppelden de eerste uitslagen van de andere wedstrijden van eerder op de dag binnen. Er was bij menig chauffeur enige verbazing van het gezicht af te lezen over de uitslagen. Een snelle rekensom gaf aan dat bij winst op Bedum de koppositie in handen is. Het team van Sven ging zich ondertussen voorbereiden op het veld. Op echt gras en in de stromende regen. Hoe lekker is dat!

De wedstrijd begon en daarbij mocht WVV aftrappen. Tijdens de eerste minuten ging het gelijk op. Het was van beide kanten afwachtend voetbal en de strijd speelde zich in het begin dan ook voornamelijk af op het middenveld. Na een minuut of 5 was er een doorbraak door de verdediging van Bedum en lag de weg vrij naar het doel. Op het allerlaatste moment wist een verdediger van Bedum de bal van richting te veranderen wat een corner voor WVV opleverde. Helaas kwam uit dit spelmoment geen gevaar voor het doel van Bedum.

Wat ook geen gevaar opleverde, waren de inworpen van beide teams. De scheidsrechter greep regelmatig in bij de inworpen, omdat er fout werd ingegooid. Ogenschijnlijk één van de makkelijkste spelhervattingen van het voetbal, maar in de praktijk blijkt dit erg lastig uitvoerbaar te zijn.

Gaandeweg de eerste helft speelde WVV steeds beter. Verdedigend stond het als een huis!

WVV dwong Bedum steeds meer in de verdediging. Dit leverde een aantal kansen en corners op. Uit één van de corners kwam dan ook het eerste doelpunt. De bal kwam bij de tweede paal en werd goed ingetikt. Een verdiende voorsprong voor WVV.

WVV bleef druk zetten en er waren genoeg kansen. De paal en lat werden geraakt en er werd net naast gekopt. Wat ook een sta-in-de weg was tijdens deze wedstrijd was de keeper van Bedum. Groot en sterk en naar het schijnt nog eerstejaars JO15 speler.

De gemiste kansen hield Bedum in de wedstrijd. Ze kwamen even voor de rust dan ook gevaarlijk uit wat een corner voor hen opleverde. De bal kwam voor het doel en werd goed weg gebokst door onze keeper. De bal belandde echter voor de voeten van de tegenstander, die hard en onhoudbaar de bal in het doel van WVV knalde. Dit gaf Bedum weer vleugels en WVV was even weer zoekende. Een doorgebroken speler van Bedum ging alleen af op onze keeper. Op het juiste moment greep onze keeper in en pakte de bal. Met een gelijke stand werd dan ook kleedkamers opgezocht voor de rust.

 

In de tweede helft waren de eerste kleine 5 a 10 minuten erg gezapig. Er ging weinig initiatief uit van beide teams. Wellicht had het zware natte grasveld invloed op de spelers wat niet onbegrijpelijk is.

Uiteindelijk was het WVV, die de mouwen opstroopte en beter ging voetballen. Er werd veel beter gecombineerd en de aanvallers werden gemakkelijker gevonden. De kansen kwamen in de categorieën; groot, groter, grootst voor WVV. Maar de bal ging er maar niet in. Hierbij verdient de keeper van Bedum wederom een pluim. Hij pareerde schoten en ving alle hoge ballen uit de lucht. Bedum had in de tweede helft bar weinig in te brengen. Hooguit twee keer kwamen ze gevaarlijk voor het doel van WVV, maar onze verdedigers en keeper hielden het hoofd koel en namen steeds de juiste beslissing. Tegen het eind had WVV nog een vrije trap, maar nadat deze gekeerd werd door de muur van Bedum vond de scheidsrechter het welletjes en floot de wedstrijd af.

 

Beide teams een punt. Het voelt alsof WVV twee punten heeft verloren en Bedum een punt heeft gewonnen. WVV speelde bij vlagen prima en verzorgd voetbal, maar maakte de vele kansen niet af. En de keeper van Bedum……..

Volgend weekend is er geen competitie ronde maar een bekerronde. Dat wordt vast ook weer een hele mooie uitdaging uit bij Hoogezand tegen de plaatselijke JO15-1

Bekijk ook

Foto's WVV 1896 JO15-1 - Lac Frisia Leeuwarden JO15-1 3-2

Foto's WVV 1896 JO15-1 - Lac Frisia Leeuwarden JO15-1 3-2

Vandaag stond de 1e van de in elk geval 3 ‘spookwedstrijden’ op het programma, waarbij WVV JO15-1 vandaag LAC Frisia JO15-1 op bezoek kreeg. Na 2 wedstrijden bedroeg het puntenverschil tussen beide ploegen slechts 1 punt in het voordeel v…
 
Degelijke overwinning WVV JO15-1 op HZVV JO15-1

Degelijke overwinning WVV JO15-1 op HZVV JO15-1

Vandaag was WVV JO15-1 gastheer en ontving HZVV JO15-1 uit Hoogeveen. Na een matige wedstrijd vorige week was WVV gebrand om vandaag de punten in Winschoten te houden. HZVV was ongetwijfeld erop uit om juist minimaal 1 punt mee te nemen naar Hoogevee…
 
Matig voetbal levert een gewonnen punt.

Matig voetbal levert een gewonnen punt.

Voor spelers, staf en ouders was het vroeg op. Klokslag 07:45 uur vertrok de groep vanaf de grote parkeerplaats richting JVC Dedemsvaart. Toen het sportpark van Dedemsvaart werd betreden, was menig ouder onder de indruk van het complex. Bleek er ook …