CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO15-1

Matig voetbal levert een gewonnen punt.

Gepubliceerd op:
Matig voetbal levert een gewonnen punt.

Voor spelers, staf en ouders was het vroeg op. Klokslag 07:45 uur vertrok de groep vanaf de grote parkeerplaats richting JVC Dedemsvaart. Toen het sportpark van Dedemsvaart werd betreden, was menig ouder onder de indruk van het complex. Bleek er ook nog een oude bekende achter de bar te staan, die een aantal WVV’ers kende. Ondertussen maakten de spelers zich gereed voor de eerste competitiewedstrijd.

De verwachtingen waren hoog gespannen aangezien de bekerwedstrijden vrij gemakkelijk werden gewonnen. Overigens had JVC Dedemsvaart  2 van de 3 wedstrijden ook met grote cijfers gewonnen. Bij voorbaat een duel om naar uit te kijken. Van één van de ouders van JVC begreep ik, dat dit team voor het eerst op divisie niveau voetbalt.

JVC had de eer de wedstrijd om 10.00 uur af te trappen. Vanaf het begin lieten ze de bal goed rond gaan. Snelle combinaties en goed voetbal werd door JVC op de mat gelegd. De eerste echte kans was dan ook voor JVC, maar de bal ging naast. WVV probeerde wel, maar veel te vaak werd de lange bal gekozen. Tot nu toe pakte dit altijd goed uit, maar JVC had een uitstekende en snelle verdediging en veel lange ballen werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Voor WVV was het vooral strijden om op de been te blijven. De tegenstander tikte de bal sneller rond en ook de eerste balaanname was beter. Een achterstand lag dan ook in lijn der verwachting. Even later werd dan ook een corner van JVC vakkundig ingekopt. Of zoals ik de trainer van JVC hoorde zeggen “het instuderen van corners loont”. WVV stond voor het eerst op achterstand dit seizoen. Dat was even wennen. WVV probeerde wel onder de druk van JVC uit te komen middels een counter. Maar dat was wel het maximale in de eerste helft. Ook de genomen corners waren van bedenkelijk niveau. Al met al mag WVV van geluk spreken dat ze bij rust maar met 1-0 achterstond.  Er was werk aan de winkel voor de trainer in de rust.

De rust heeft het team kennelijk goed gedaan. Na de rust was het spel beter. Er was meer opbouw, meer scherpte, duels werden gewonnen en er kwamen kansen! Dit leidde dan ook tot een doelpunt van WVV. Met een mooie afstandsschot laag over de grond werd de linkerhoek van het doel gevonden. Prima goal en de stand werd gelijk getrokken. WVV was nu even de betere partij. Het team bleef druk zetten op JVC en voor het eerst wist JVC even niet hoe ze met de situatie om moesten gaan. WVV kreeg meerdere kansen en via de linkerkant was er een mooie aanval wat werd bekroond met een prachtige doelpunt. Zowaar was hier de voorsprong voor WVV! Maar JVC gaf zich niet gewonnen. Ze gingen één tegen één spelen en WVV kwam opnieuw onder druk te staan. Een paar minuten voor het einde van de wedstijd wist ook JVC voor de tweede maal het net te vinden. Overigens zeer terecht gezien het totale spelbeeld. WVV probeerde nog wel om de winnende goal te maken. Echter meer dan een vrije trap, die helaas over ging, kwam er niet. Al met al hebben de toeschouwers een boeiende wedstrijd gezien met een tegenstander van een  duidelijk zichtbaar hoger niveau dan in de bekerwedstrijden. Komende week weer lekker trainen en dan volgende week thuis tegen HZVV JO15-1 om 12.30 uur. Kom vooral allemaal kijken. Dat verdient dit team!

WVV JO15-1 doet zich zelf tekort met gelijkspel tegen SV Bedum JO15-1

WVV JO15-1 doet zich zelf tekort met gelijkspel tegen SV Bedum JO15-1

Op een mooie echte herfstdag ging JO15-1 op weg naar Bedum om te strijden tegen de plaatselijke JO15-1. Eénmaal aangekomen werden snel de kleedkamers opgezocht en de corona chauffeurs vonden een tent om te schuilen. Het regende namelijk pijpes…
 
Foto's WVV 1896 JO15-1 - Lac Frisia Leeuwarden JO15-1 3-2

Foto's WVV 1896 JO15-1 - Lac Frisia Leeuwarden JO15-1 3-2

Vandaag stond de 1e van de in elk geval 3 ‘spookwedstrijden’ op het programma, waarbij WVV JO15-1 vandaag LAC Frisia JO15-1 op bezoek kreeg. Na 2 wedstrijden bedroeg het puntenverschil tussen beide ploegen slechts 1 punt in het voordeel v…