Volg ons:

Terug naar JO13-1

WVV JO13-1 verovert koppositie met goed voetbal!

Gepubliceerd op:
WVV JO13-1 verovert koppositie met goed voetbal!

Zaterdag 26 oktober jl. stond er een uitwedstrijd gepland bij FC Leeuwenborg JO13-1 te Groningen. Een aantal teamspelers vertoefden elders in den lande en daarom waren er vandaag drie gastspelers mee, namelijk Milan, Eluis en Lorenzo. Om tactische redenen werd de voorbespreking gehouden op het WVV terrein. Eenmaal aangekomen in Groningen zagen we een prachtige voetballocatie. Wat het spel misschien lastig en moeilijk kon maken, was de behoorlijke wind. Maar dat telde gelukkig voor beide teams.

 

De strijd om de koppositie was begonnen, nadat WVV had afgetrapt. In het begin was het vooral aftasten van beide ploegen, met als resultaat dat de wedstrijd zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. Om een goede wedstrijd te zien heb je twee ploegen nodig die beide willen voetballen. En je zag wel, dat dit het geval was. WVV probeerde gelijk om vanuit de organisatie te voetballen. En Leeuwenborg wilde, net als WVV er ook voetballend uit komen, maar het resulteerde niet echt in kansen voor ze. WVV had namelijk het meeste overwicht. De eerste kans was dan ook voor WVV, maar de keper van Leeuwenborg redde bekwaam. De wedstrijd leek een tijdje op slot te zitten, totdat er een geniale actie vanuit het middenveld door WVV werd opgezet. Een dubbele één tweetje tussen Arjen en Thijmen leidde de eerste goal in. Thijmen schoot uiteindelijk beheerst in. Ze zullen gedacht hebben; als het één keer kan, dan kan het ook twee keer. Even later zetten ze namelijk opnieuw een flitsend één tweetje in, maar nu ging het schot net naast.

Leeuwenborg ging het gevecht aan om niet tegen een nog grotere achterstand aan te lopen. Een aanval van hen werd tot een corner verwerkt. Gelukkig werd dit verder niet gevaarlijk, maar het zou wel een waarschuwing moeten zijn. Nadat door WVV de bal werd verspeeld op randje 16 bij de tegenstander, kwam er een goede aanval van Leeuwenborg over de flanken. Een prima voorzet kwam voor de spits van Leeuwenborg, die goed inschoot. De stand was (tegen de verhouding in) weer gelijk. WVV rechte zijn rug en speelde frivool en met lef. Helaas werd het niet beloond met een doelpunt. Een veelbelovende aanval tussen Mart en Arjen werd door de grensrechter als buitenspel gezien….. Tja….  . En richting het rustsignaal kreeg WVV nog een vrije trap, maar deze werd helaas naast geschoten.

 

In het begin van de tweede helft zagen we een veel beter spelende Leeuwenborg. Hierbij werden ze wel wat geholpen door WVV zelf. De posities van WVV werden te vaak losgelaten, waardoor Leeuwenborg een aantal grote kansen kreeg. Gelukkig hadden we Lars J in het doel. Hij deed een aantal geweldige reddingen en werd daarbij ook een keer geholpen door Ivar, die buitengewoon goed voetbalde als centrale verdediger en op de doellijn een bal pareerde. Na een kwartier herpakte WVV zich en werd het weer één richtingsverkeer de andere kant op. Leeuwenborg kwam niet meer aan voetballen toe. Er kwamen diverse grote kansen voor WVV, maar de bal ging er niet in. Lars M en Thijmen schoten voorlangs en Eluis schoot een voorzet van Emma net naast.  Achterin werd niks meer weggegeven. Ondanks dat WVV nu weer sterker was, hielden de toeschouwers al rekening met een gelijk spel. Maar de spelers dachten daar gelukkig anders over. Arjen paste geniaal de bal naar Emma en zij scoorde beheerst. WVV bleef na dit doelpunt de druk op Leeuwenborg houden.

Milan veroverde bal aan de rechterkant van het veld en tikte de bal naar Arjen. Met een strakke bal werd Lars M aangespeeld. Met een hele goede aanname tikte Lars M de bal naar voren. Randje 16 werd Lars M onreglementair gevloerd en kreeg een vrije trap. Hij nam zelf de vrije trap en schoot knap in de kruising. 1-3! WVV wist de wedstrijd hiermee op slot te gooien en de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld.

Een echte TEAM prestatie. Goed voetbal en vechtlust is beloond met 3 punten en de koppositie!

Positieve competitie afsluiting JO13-1 met ruime overwinning

Positieve competitie afsluiting JO13-1 met ruime overwinning

De laatste wedstrijd in de najaarscompetitie van WVV JO13-1 werd thuis gespeeld tegen Zuidlaren JO13…
 
Sinterklaasgedicht WVV JO13-1

Sinterklaasgedicht WVV JO13-1

Sinterklaas is in deze tijd weer aan het uitdelen hij had tijd over en wist dat WVV JO13-1 thuis mo…