CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Terug naar JO13-1

WVV JO13-1 speelt met Helpman JO13-1 en wint met ruime cijfers.

Gepubliceerd op:
WVV JO13-1 speelt met Helpman JO13-1 en wint met ruime cijfers.

Onder bijna “Kaiserwetter” weeromstandigheden mochten de spelers van WVV JO13-1 de wei in! Het ontbrak nog aan een winterse sneeuwachtergrond, maar met een strak blauwe lucht, windstil en heerlijke temperatuur midden in februari waren dit optimale ingrediënten om een naar een mooie pot voetbal te kijken. Vandaag was WVV JO13-1 gastheer en ontving Helpman JO13-1. Een bekende tegenstander, die bij de heenwedstrijd uiterst gevaarlijk bleek. Om niet tegen een zelfde zeperd aan te lopen heeft de trainer de tactiek wat omgegooid. Een bijzonder feitje is, dat het team voor het eerst dit seizoen compleet was. Geen versterking van een ander team nodig, hoe mooi is dat!

Helpman had de toss gewonnen en had gekozen voor de aftrap. Dat beide teams scherp aan de wedstrijd begonnen, was duidelijk te zien. Lichte overtredingen werden over en weer niet geschuwd maar allemaal binnen het toelaatbare. De scheidsrechter dhr Bootsman voelde de wedstrijd goed aan en leidde de wedstrijd tot een goed einde. Ook nu had Helpman voor een aanvallende stijl gekozen waardoor onze spitsen Emma en Diego regelmatig één op één kwamen te staan. Dit leverde extra druk op onze verdediging en de eerste kans was dan ook voor Helpman. Een schot vanaf de linkerkant ging over. Er volgde nog een tweede aanval maar de verdedigers Ivar, Ferdi, Xiang Ming, Niels en Mart gaven geen krimp. Onverstoorbaar bleven ze op de been. WVV probeerde voetballend onder de druk vandaan te komen en dat lukte soms. Ook de lange bal werd regelmatig gespeeld, zodat de twee spitsen werden bereikt. Nadat de bal op het middenveld werd veroverd door Rik, komt de bal bij Willem. De pass die volgt, komt bij Diego. Met een lange bal werd Emma gevonden, die de bal oppikte, naar de goal rende en koeltjes scoorde. Een terechte voorsprong. Helpman trapte af en leverde bal gelijk in bij Arjen. De bal werd naar Ferdi getikt die met een lange bal opnieuw Emma bediende. Opnieuw rent ze naar de goal en scoort! Een marge van twee doelpunten is leuk, maar het team wilde meer. Er kwam een fase waarin het spel rommelig was. De beste kansen waren overigens voor WVV. Toch kreeg Helman ook wel kansen en bij een corner was Lars J goed op zijn hoede en plukte de bal uit de lucht. Een lange bal volgde en Arjen pikt de bal op en met een mooi geplaats schot wordt het doel getroffen. Jammer genoeg was het buitenspel en de goal werd afgekeurd. Het team bleef jagen op de derde goal, maar Emma miste net. Ook Arjen miste één op één door de bal via de paal naast te schieten. De scheidrechter vond het vervolgens welletjes en floot voor het rustsignaal.

 Na de rust was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Helpman probeerde van alles maar eigenlijk lukte er weinig. Zij hebben één gevaarlijke kans gehad, maar Lars J stond goed op te letten en pareerde een dreigend schot. Helpman passte een paar keer verkeerd, maar WVV strafte het niet af. Na een zoveelste kluitjes-voetbal-moment kwam de bal voor de voeten van Rik. Hij passte direct op de vrijstaande Diego, die vervolgens de keeper passeerde en scoorde. Helpman liet de kop nu hangen en WVV geloofde het wel. Wat volgde had veel weg van hotse-knotse-begonia voetbal. Maar ook deze wedstrijden heb je in de competitie. De trainer wisselde nog een paar keer. Met Tim in de ploeg probeerde de trainer met meer druk naar voren te voetballen. Dit lukte bij regelmaat. Een mooie pass van Xiang Ming op Arjen werd helaas niet afgemaakt. De keeper tikte de bal naast. Wat volgde was een corner vanaf de linkerkant.  Deze corner werd niet goed verwerkt door Helpman en een corner vanaf de rechterzijde volgde. Ferdi schoot de bal voor de goal, deze werd matig verwerkt en de bal kwam voor de voeten van Lars M. Onverbiddelijk werd de bal het doel ingejaagd. Een mooie goal! Thijmen en Willem kregen ook nog kansen, maar die werden helaas niet verzilverd. De scheidsrechter vond het genoeg geweest.

Een mooie revanche op Helpman, onder mooie weersomstandigheden, was een feit.

Morgen gaat WVV 1896 JO13-1  het veld weer op!

Morgen gaat WVV 1896 JO13-1 het veld weer op!

Morgen is het einderlijk weer zover WVV 1896 JO13-1 mag weer trainen! Hier alvast een voorproefje va…
 
WVV JO13-1 dendert over SV Marum JO13-1 heen!

WVV JO13-1 dendert over SV Marum JO13-1 heen!

  Een wedstrijddag op 29 februari. Het is iets bijzonders. Vele wedstrijden zijn door de hefti…