Volg ons:

Terug naar JO13-1

Plichtmatige overwinning WVV JO13-1 in en tegen GVAV Rapiditas JO13-2

Gepubliceerd op:
Plichtmatige overwinning WVV JO13-1 in en tegen GVAV Rapiditas JO13-2

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas JO13-1 gepland. Een club met een rijke historie. GVAV was vroeger een voetbalvereniging en Rapiditas een atletiek vereniging totdat een fusie beide verenigingen samen bracht. En daar bleef het niet bij want FC Groningen is weer ontstaan vanuit GVAV Rapiditas. Eenmaal aangekomen werden de kleedkamers door de trainers en spelers opgezocht. De ouders bezochten de kantine en tot ieders grote verrassing stond er al een schaal met oliebollen. Volgens een goed geïnformeerde bron waren de oliebollen wel vet.

 

 

Nadat beide ploegen hun warming up hadden afgerond, mocht WVV aftrappen. Vanaf het begin probeerde WVV de tegenstander onder druk te zetten. De eerste kleine kansen waren er dan ook voor WVV. Het was wachten op de eerste goal en die kwam er ook. Een goede aanval begon bij Ferdi, die passte op Emma. Emma zet voor op Lars M, die op goal schiet. De keeper redt, maar Tim is alert  en scoort vanuit de rebound. Goal 0-1.

Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Een goede aanval vanaf rechts werd weer door Tim effectief afgerond. Goal 0-2. Door de snelle ruime voorsprong verzwakte de concentratie in de ploeg. De pasjes waren wat onnauwkeuriger en kleine overtredingen waren het gevolg. GVAV Rapiditas probeerde wel te voetballen, maar er zat te weinig voetbal in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Lars J. Hij had vandaag dan ook niet echt veel te doen. GVAV Rapiditas mocht nog een vrije trap nemen, maar dat leverde geen echt gevaar op. Ondertussen bleef het spel onrustig van WVV. Ipv. rustig van achteruit op te bouwen werd de lange bal gespeeld. Hierdoor kon GVAV de bal weer oppikken, maar zij wisten dan niet wat ze er mee moesten doen. Beide ploegen waren dan ook blij dat de scheidsrechter de eerste helft affloot.

 

De trainers hadden wat tactische omzettingen gedaan en dat pakte goed uit. Het team probeerde compacter te voetballen. Via Niels, Xiang Ming, Diego en Ferdi werd er goed opgebouwd en het lukte hen om de vrije man te vinden. De aanvallers van GVAV hadden niks in te brengen. De wedstrijd speelde zich in het begin dan ook voornamelijk af voor het doel van GVAV. Eén van de pasjes van Arjen kwam bij Tim, die op Lars M paste. Hij draaide van zijn tegenstander af en met een prachtig schot belande de bal in het doel. Goal 0-3.

Na dit doelpunt ging GVAV aanvallender voetballen en WVV kwam wat onder druk te staan. Een aanval vanaf de linkerkant werd goed uitgespeeld en GVAV scoorde een prima goal. Goal 1-3.

De mooiste aanval ging over meerdere schijven. Arjen veroverde de bal en passte op Emma, die de bal doortikte naar Tim. In één keer schiet Tim met zijn linkerbeen de bal in de korte hoek! Een geweldige goal!! 1-4.

Een pittige regenbui gaf wat verfrissing aan de spelers en aan de aanwezige toeschouwers. De spelers bleven, ondanks de regen, prima door voetballen. Het spel vond het laatste kwartier vooral weer plaats voor het doel van de tegenstander. Kansen waren er voldoende. Maar i.p.v. de vrije man aan te spelen, werd de drukte opgezocht waardoor de scoringskans om zeep werd geholpen.

De wedstrijd was bijna ten einde. Lars M mocht nog een vrije schop nemen, nadat hij onreglementair was getackeld. De bal werd direct op het doel geschoten en een heel mooi doelpunt volgde. Prima goal.  1-5. Dit was ook één van de laatste acties. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd affloot, waren er alleen maar blijde gezichten. En terecht. Een degelijke overwinning zit in de pocket.

Bekijk ook

WVV JO13-1 speelt met Helpman JO13-1 en wint met ruime cijfers.

WVV JO13-1 speelt met Helpman JO13-1 en wint met ruime cijfers.

Onder bijna “Kaiserwetter” weeromstandigheden mochten de spelers van WVV JO13-1 de wei i…
 
WVV JO13-1  legt Be Quick Dokkum over de knie!

WVV JO13-1 legt Be Quick Dokkum over de knie!

 WVV JO13-1  legt Be Quick Dokkum over de knie! Na een verdiende winterstop met een aanta…
 
Positieve competitie afsluiting JO13-1 met ruime overwinning

Positieve competitie afsluiting JO13-1 met ruime overwinning

De laatste wedstrijd in de najaarscompetitie van WVV JO13-1 werd thuis gespeeld tegen Zuidlaren JO13…