CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Terug naar JO13-1

Klinkende zege WVV JO13-1 houd droom in leven!

Gepubliceerd op:
 Klinkende zege WVV JO13-1 houd droom in leven!

Vandaag was WVV JO13-1 gastheer en ontving Lycurgus JO13-1G uit Vinkhuizen Groningen. Op de ranglijst staat Lycurgus op de 1 na laatste plaats in het rechterrijtje. De wedstrijd van vorige week heeft duidelijk gemaakt dat geen enkele team onderschat mag worden. Deze wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras en tijdens de gehele wedstrijd werd het kunstgrasveld gesproeid door een lichte regenval. Dit komt een voetballende ploeg als WVV ten goede.

De aftrap was voor WVV en vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat ze wilden winnen. De trainers hebben na vorige week het team weer scherp gekregen. Er werd direct goed druk gezet waar nodig. De duels waren fel en leuke passes werden gegeven. De eerste kansen waren dan ook voor WVV. Een schot van Lars M na een dieptepass van Arjen werd verwerkt tot een corner. De cornervariant die werd genomen, was met de training geoefend. Helaas ging het schot over. Wellicht kwam dit door het feit dat afgelopen donderdag tijdens de training de veldverlichting niet aan was.

Het spel was éénrichtingsverkeer in de eerste helft. Lycurgus probeerde wel te voetballen, maar verder dan de middellijn kwamen ze niet. WVV speelde met veel druk naar voren en dat resulteerde dan ook  tot een eerste doelpunt. Thijmen zette zelf een aanval op via Emma. Hij krijgt de bal terug en met een prima schot werd het doel gevonden. De voorsprong gaf extra energie in de ploeg. Mooie combinaties waren het gevolg. Willem vocht op het middenveld om elke bal en verdedigend stond het als een huis. Ondertussen waren er een golf van aanvallen op het doel van Lycurgus. Maar je moet de kansen wel benutten. Twee honderd procent kansen waren niet aan Arjen besteed. Toch bleef het team goed voetballen. Een vrije trap werd door Thijmen prima genomen. De keeper had er veel problemen mee en liet de bal los. Lars M was er als de kippen bij en wist deze buitenkans te benutten. Een prima goal.

Even later werd Tim onreglementair in de zestienmeter gebied gevloerd. Een duidelijke penalty, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Maar deze tegenslag werd overwonnen.

Na twintig minuten was Lycurgus voor het eerst ruim over de middellijn gekomen. Een schot werd door Lars J verwerkt tot corner. Uit de corner kwam een afstandsschot maar gelukkig ging deze bal over het doel. Dit was ook de enige kans voor Lycurgus in de eerste helft.

WVV trok het spel snel weer naar zich toe en dat resulteerde weer in kansen voor Emma en Tim. Maar ook deze kansen werden niet benut. Toch hingen er meer doelpunten in de lucht. Thijmen veroverde de bal op de linkerflank rond de middellijn en passte op Arjen. De bal werd met de borst aangenomen en gelijk doorgepasst naar Tim, die zich goed losmaakte van de verdediging en het derde doelpunt scoorde! Om de spanning volledig uit de wedstrijd te halen werd er nog een vierde doelpunt gemaakt. Ferdi gooide heel slim en snel in op Lars M. Hij passte fenomenaal naar Emma, die vervolgens rustig bleef en scoorde. Na deze goal floot de scheidsrechter af voor de rust.

 

Na de rust was het duidelijk dat de scherpte bij WVV ontbrak. Voorin werd te weinig druk gezet en er was teveel balverlies. Hiermee werd Lycurgus in het zadel geholpen. Zij lieten bij vlagen zien dat ook zij konden voetballen.

Voor onze verdedigers begon feitelijk nu pas de wedstrijd. Ivar, Diego, Ferdi, Xiang Ming en Niels lieten duidelijk merken dat zij niet van plan waren om een goal weg te geven. Er werd gestreden om elke bal. Lycurgus bleef maar jagen om toch nog een doelpunt te maken. Bij een uitbraak van Lycurgus zwijmde WVV. De uitbraak werd in de zestien onreglementair gestopt, maar gelukkig voor WVV wuifde ook hier de scheidrechter de overtreding weg. WVV probeerde het voetballend op te lossen. Een goede aanval volgde. Emma paste op Tim die doortikte naar Willem. Zijn schot werd verwerkt tot corner. Uit de corner kwam de bal via Mart voor de voeten van Ferdi die helaas naast schoot.

De keeper van Lycurgus trapte vervolgens snel ver uit. De linksvoor van Lycurgus pikte de bal op en omzeilde handig de onze verdediging. Lars J kwam op tijd het doel uit en tikte de bal weg. Volgens de tegenstanders onreglementair maar ook hier wuifde de scheidsrechter het weg. Lycurgus bleef het proberen. Een afstandsschot van Lycurgus knalde op de kruising. Dit was ook het laatste wapenfeit van hun.

Met nog een paar minuten te gaan nam WVV het heft weer in handen. Afstandsschoten van Ferdi, Tim, Willem, Mart en Thijmen werden onschadelijk gemaakt door de keeper van Lycurgus.

Een mooie strakke, harde pass van Arjen werd opgepikt door Emma. Helaas ging dit schot net naast.

Toch viel er nog een doelpunt te vieren voor WVV. Op het middenveld onderschept Arjen de bal en paste op Willem. Een mooie boogbal van Willem kwam voor de voeten van Lars M. Met een leuke lob werd toch nog het doel gevonden. 5-0.

Een dik verdiende overwinning met prachtig voetbal in de eerste helft en strijdvoetbal in de tweede helft. Hun droom leeft voort!!

Morgen gaat WVV 1896 JO13-1  het veld weer op!

Morgen gaat WVV 1896 JO13-1 het veld weer op!

Morgen is het einderlijk weer zover WVV 1896 JO13-1 mag weer trainen! Hier alvast een voorproefje va…
 
WVV JO13-1 dendert over SV Marum JO13-1 heen!

WVV JO13-1 dendert over SV Marum JO13-1 heen!

  Een wedstrijddag op 29 februari. Het is iets bijzonders. Vele wedstrijden zijn door de hefti…