Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar JO11-2

Koploper blijven of genoegen nemen met de 2de plek?

Gepubliceerd op:
Koploper blijven of genoegen nemen met de 2de plek?

 Zo het lukken om de koppositie te behouden?

 

Zaterdag 7 december.

 

Op de planning stond een uitwedstijd tegen Veendam JO11-3 om 13:30 uur.

Situatie in de competitie op 6 december met 2 speelronden te gaan. HSC JO11-3 en Hoogezand JO11-3 zijn onze naaste concurrenten voor de najaar kampioenschap 2019.

  1. WVV JO11-2             24 Punten
  2. HSC JO11-3             22 Punten
  3. Hoogezand JO11-3   22 Punten

 

  1. Veendam JO11-3 17 Punten

 

 

Onze tegenstander is Veendam JO11-3. Op papier een tegenstander die je kan verslaan.17 punten uit 10 wedstrijden. Maar belangrijker 18 doelpunten tegen met 59 doelpunten voor. Dus een elftal dat goed kan scoren ook daarentegen weinig doorlaat. Uit eerdere wedstrijden tegen Veendam bleek dat het wel de leukste wedstrijden zijn in de competitie. Dat we niks cadeau krijgen. Het is altijd hard werken en geconcentreerd moeten blijven voetballen.

Zou dat vandaag weer het geval zijn?

Zenuwen waren duidelijk aanwezig bij jongens, ouders en de trainer 😀. Wetende wat er op het spel stond. Kans houden op kampioenschap of op laatste moment zicht daarop verliezen.

Jongens, ouders en trainer waren er klaar voor. De jongens kregen allemaal de juiste instructies. Dat verliezen niet erg is maar dat we wel voor winst gingen. Mocht er tegendoelpunten vallen. We extra gemotiveerd en geconcentreerder aan de bak moesten. Dus sneller bal afpakken, goed overspelen. Maar wel fair blijven spelen😀.

Het 1ste helft begon heel goed. Werd goed overgespeeld. Er volgenden meerdere kansen die niet benut werden. En dat ging een tijdje door. Wat best jammer was. Een doelpunt zou de overwicht goed tot uitdrukking brengen.Het was niet zo dat Veendam niet goed voetbalde. Integendeel ze deden heel goed mee. Alleen waren onze jongens toch in het begin wat gretig en sneller. Maar werd heel slecht omgegaan met de kansen die er kwamen

Ik denk dat jullie het wel gehoord zullen hebben: Scoor jij niet dan scoort de tegenstander wel🧐.

En dat gebeurt dan uiteindelijk ook. Door een goeie actie en goed overspelen aan de kant van Veendam. Werd de 1-0 gescoord. Onze jongens voelde de spanning daardoor weer meer toenemen. Voor de wedstrijd had ik al gezegd dat we elke wedstrijd wel een tegendoelpunt krijgen door onoplettendheid. Maar nu was het niet zelf scoren en goed voetbal van Veendam de oorzaak. Maar dat er dan niks aan de hand is. Onze jongens gingen op dezelfde manier verder want er werd gewoon goed gevoetbald. Je merkte wel dat de tegenstander vandaag soms wel sneller was. Kwam het door de spanning om niet te verliezen. Dat sommige jongens niet adequaat reageerden zoals we gewend zijn van ze. Dat zal zeker een rol gespeeld hebben. Er kwamen weer kansen voor onze jongens.

Sven scoorde de gelijkmaker.Een gejuich door alle jongens en ouders, spelers en trainer aan de kant. Een verdiend doelpunt op dat moment. 

Stand 1-1.

Zouden ze op dezelfde manier door gaan. Ja maar het was opletten want de tegenstand van Veendam werd ook groter. Zij zagen ook kansen. Alleen kwamen ze de eerste helft niet vaak aan de kant van onze keeper. Bas scoorde daarna de 1-2. Weer een groot gejuich aan de kant. Ouders en trainer die wat opgelucht ademhaalden. Blij en trost dat de jongens voor stonden.

Dus kon de Koppositie behouden worden.

Bij de stand 1-2 voor WVV zochten we de kleedkamers op. Na de nodige ranja gedronken te hebben. Bespraken we de mogelijkheden en wat er gedaan moest worden. Iedereen geloofde dat we de wedstrijden konden, wilden en verdienden te winnen. Trainer heeft ze nog wel duidelijk gemaakt dat 1-2 een heel erg moeilijke stand was. En dat we snel moesten scoren om de voorsprong vast te houden. En zo de overwinning mee naar Winschoten konden nemen.

Met die instellingen zijn we 2de helft begonnen. Jongens waren gebrand om de 1-2 vast te houden. En 1 of 2 doelpunten meer te scoren.

Met dezelfde instelling als begin van de wedstrijd begonnen we ook de 2de helft. Maar Veendam werd steeds feller. Ze begonnen wat meer fysiek te voetballen. Dus meer duwen. Af en toe een tikje. En daar kunnen onze jongens nog niet goed tegen. Ze zijn dat niet gewend. En dat merk je dan ook aan hun spel. Niet dat ze bang zijn om de tik te krijgen. Maar zijn meer gewend van het netjes voetballen. Voor de goede orde wedstrijd werd PRIMA begeleid door de scheidsrechters. Het fysieke voetbal van Veendam was even wennen voor de jongens. Je merkte dat onze jongens bij sommige acties zich begonnen in te houden. Niet meelopen of goed meeverdedigen. Spanning en vermoeid speelden bij sommige jongens ook parten. Door eigenlijk 2 kleine foutjes. Foutjes kan je het eigenlijk niet noemen. Want dan benadeel je Veendam daarmee. Nee het feller en sneller reageren aan de kant van Veendam. Zorgde er voor dat Veendam 2 keer scoorde.

Stand was nu ineens 3-2 in voordeel van Veendam.

Spelers waren best aan het balen. Dat hun mooie voorsprong van 1-2 in 2de helft. Omgebogen werd naar 3-2 achterstand. Ouders die aan de kant stonden konden het niet geloven. Ze moedigen onze jongens nog meer aan. Hier en daar werd er mee gecoacht. Maar gelukkig wel op een positieve manier 👍🏽😀. Strijd werd feller. Je merkte dat Veendam zich bewust werd dat ze niet meer kansen zouden krijgen. Ze begonnen de 3-2 voorsprong te verdedigen. En stonden wel met 5 man achter om het doel te verdedigen. Ze hadden met de 2 doelpunten verder niet echt kansen. Dus dan maar je doel verdedigen en standhouden was de idee van Veendam.

Na de Time-out van de 2de helft ging het laatste kwartier in. Trainer gaf de jongens nog belangrijke instructies. Dat ze hoe dan ook voor de gelijkmaker moesten gaan. Of je met 3,4 of 5 verliest maakte vandaag niet uit. Blijft verlies van 3 punten. Probeer ieder geval 1 Punt te pakken zodat we nog in strijd blijven voor het kampioenschap.Dus gaan voor de gelijkmaker en mocht het nog lukken dan ook voor de winst. Door een mooie vrije trap van Bas. Werd de 3-3 gemaakt. Weer gejuich aan de kant en in het veld. Het doelpunt gaf weer kracht om toch voor winst te gaan. De jongens probeerden het nog. Maar de koek was op. En gelukkig floot de scheidsrechter af.

 

Eindstand 3-3

 

De een zal zeggen verdiend. De ander zal zeggen had er meer ingezeten.

Conclusie allebei klopt maar evengoed had er ook een verlies ingezeten. 

Alle jongens goed gespeeld en hard geknokt voor de ene punt 👍🏽. Alle ouders, toeschouwers heel erg bedankt voor het meeleven, aanmoedigen en op een positieve manier van mee coachen langs de lijn van deze zeer spannende wedstrijd.

 

Volgende week staat de laatste wedstrijd in planning tegen Heiligerlee JO11-1. Aanvang 9.00 uur

Met het pakken van de ene punt zijn we nog steeds koploper.

  1. WVV JO11-2            25 Punten       Doelsaldo +74
  2. Hoogezand JO11-3 25 Punten       Doelsaldo +35
  3. HSC JO11-3            22 Punten       Doelsaldo +28

 Dus volgende week moet een winst onze jongens WVV JO11-2 kampioen Najaar 2019 maken. Het blijft tot de laatste minuut spannend😅. We gaan ervoor😉

 

Ik zou zeggen nodig al je opa’s, oma’s, tantes en ooms, neefjes en nichtjes, vrienden en vriendinnen uit om WVV JO11-2 te komen aanmoedigen. Tot Zaterdag 🙏🏾.

 

1ste plaats 🏆 in Gruppe B Rhauderfehn Soccer-Center

1ste plaats 🏆 in Gruppe B Rhauderfehn Soccer-Center

  Zondag 19 januari indoortoernooi in Duitsland. Soccer-Center Ostfriesland   Toernooi …
 
WVV JO11-2 Kampioen Najaar 2019 🏆

WVV JO11-2 Kampioen Najaar 2019 🏆

  Yessss Kampioen Najaar 2019 🎉