Volg ons:

Lid worden
Terug naar Het laatste nieuws

INTERVIEW MET GEERT &ROBIN KUNTKES (WVV JO13-1) JANUARI 2022

Gepubliceerd op:
INTERVIEW MET GEERT &ROBIN KUNTKES (WVV JO13-1)   JANUARI 2022

Vrijwilligers in de spotlight: 
 
De begeleiding van WVV JO13-1 Geert en Robin Kuntkes.
 

Wie zijn jullie en wat doen jullie precies bij de club? 

Geert Kuntkes 57 jaar, sinds 2004 trainer bij WVV . Heden ass/leider jo13-1 

Robin Kuntkes 25 jaar , sinds 2016 trainer bij WVV . Heden Hoofdtrainer jo13-1 

 

Waarom zijn jullie vrijwilliger bij de club geworden? 

Geert : in 2004 werd mij gevraagd of ik het team van Robin ( F2) wilde trainen en begeleiden. Dit vond ik zo leuk dat ik nu nog trainingen geef. 

Robin: Marc Greven vroeg mij om hem te helpen met vlaggen bij zijn jeugdwedstrijden(D4). Het jaar daarop ben ik hem gaan helpen met trainingen. Dat beviel me goed om de kinderen wat bij te leren. Daarom ben ik nog steeds trainer. 

 

Wat vinden jullie zo leuk aan het trainer/leiderschap? 

Geert : De spelers training geven en gaande het seizoen ze beter zien worden. 

Robin: De spelers trainen, oefeningen doen n.a.v. situaties die niet goed gingen in de wedstrijd en de daarop volgende wedstrijd zien of er verbetering in zit. 


 Is het moeilijk om leider/trainer van een team te zijn? Moet je er bepaalde dingen voor kunnen?

Geert: Aangezien ik al jaren voetbalde onder goede trainers was het voor mij niet zo moeilijk om het trainerschap op te pakken. Je moet vooral jezelf zijn om trainer/leider van een team te zijn. 

Robin: ik vind het persoonlijk niet moeilijk om trainer te zijn. Je moet vooral plezier hebben met wat je doet en zorgen dat je eigen plezier in het spelletje kan overbrengen naar de kinderen. Dan ben ik er van overtuigd dat iedereen een trainer/leider kan zijn. 

 

De sfeer binnen het team is erg goed hebben we begrepen, hoe doen jullie dat? 

Geert : goede afspraken maken in het begin van het seizoen en het teambelang voorop stellen. 

Niemand is de beste en niemand de slechtste . 

Je bent één van hun, maar je staat  boven . 

Robin: wij maken in het begin van het seizoen met de jongens en meisje de juiste afspraken. We zijn wel streng maar we houden ook van een grapje. Dat vinden de kinderen leuk. Door dit soort dingen gaan ze op elke training en wedstrijd voor de volle 100%. Iedereen wordt gelijk behandeld bij ons in het team. 

 

Als de jongens uit jullie teams later terugdenken aan jullie als trainers, wat hopen jullie dan dat zij hebben onthouden? 

Geert: Dat ze veel hebben geleerd zowel individueel als in team verband en terug kijken op een leuk seizoen. Zo kijk ik ook terug op bijvoorbeeld trainer Jacob Koetje, waar ik ook geweldige herinneringen aan heb overgehouden 

Robin: De persoon die ik ben, ik kom nog steeds jongens tegen die mij groeten met een glimlach. Dat betekent voor mij dat ze met plezier training/coaching van mij hebben gehad! 


 Als je iets zou kunnen wensen voor WVV of zou mogen veranderen, wat zou dat zijn? 

Geert; De kleedkamers (te weinig) is al jaren een probleem met zoveel elftallen.

Robin: De kleedkamers zijn aan vervanging/renovatie toe. Daarnaast mogen er nog meer kleedkamers bij. Wij komen bij veel verenigingen waar dat top voor elkaar is. Dat zou bij WVV ook moeten kunnen. Verder wil ik het nieuwe bestuur succes wensen! 

 

Tot slot: waarom zouden meer mensen vrijwilliger moeten worden? 

Geert: Elk jaar is het weer zoeken naar trainers/leiders daarom zijn vrijwilligers welkom. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. 

Robin: Meer mensen moeten vrijwilliger worden om de club te steunen en zorgen dat onze accommodatie er perfect opstaat. En ook voor elk elfal een trainer/leider hebben, zo kan iedereen voetballen. 

 

Geert en Robin, heel erg bedankt voor jullie antwoorden en veel succes tijdens de tweede helft van de competitie! 

 

SAMENZIJNWIJWVV

Afd. jeugdzaken

JONGSTE WVV'ERS IN HET NIEUW GESTOKEN DOOR KINDCENTRUM POPPIEZ

JONGSTE WVV'ERS IN HET NIEUW GESTOKEN DOOR KINDCENTRUM POPPIEZ

Nieuwe tenues voor de kleinste voetballers van WVV! Vanmorgen mochten de kleinste jongens van WVV hun nieuwe tenue voor het eerst aantrekken. De jongens waren allemaal zeer trots en blij met hun nieuwe rood zwarte tenues. Wij willen Kindercentrum P…