CORONA UPDATES: Volg hier het laatste nieuws mbt het corona virus.

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Het laatste nieuws

Corona-update 13-01-2021

Gepubliceerd op:
Corona-update 13-01-2021

 

De zorgen omtrent de verspreiding van het coronavirus in onze regio zijn bekend en volkomen terecht. Enkele verenigingen in de omgeving hebben daardoor besloten om de trainingen voorlopig op te schorten. Het is een optie waar WVV op dit moment nog niet aan wil, maar die zeker op tafel ligt. Het is in de ogen van het bestuur nu iets te vroeg om zelf het heft in handen te nemen en af te stappen van de landelijke richtlijnen van RIVM en overheid. Die richtlijnen hebben we de gehele coronacrisis gevolgd en noemenswaardige problemen zijn er nog niet geweest.

 

Daarom telt het argument dat sporten ontzettend belangrijk is voor de jeugd in deze lastige tijden en we ze dat niet willen ontnemen op dit moment zwaarder dan de argumenten om te stoppen. Wel willen we aangeven dat we er ontzettend kort op zitten en het besluit morgen alsnog anders kan zijn. Alles is daarbij afhankelijk van de uitkomsten van het spoedadvies over de avondklok en over de besmettingsgraad van de Britse variant. Mocht dat advies niet goed uitvallen en blijken dat gezondheidsrisico’s voor zowel kinderen als ons kader nog groter worden, zal er misschien een ander besluit komen te liggen. Nu vinden we het domweg te vroeg om af te stappen van de gestelde landelijke richtlijnen.

Wel willen we iedere trainer, maar ook alle spelers wijzen op het naleven van de maatregelen. Dat is zo ontzettend belangrijk, alleen wanneer we dat met zijn allen doen kan er op een veilige wijze getraind worden. Dat betekent dus dat trainers 1.5-meter afstand nemen van hun spelers en zich niet mengen in de groep. Niet voor, niet tijdens én niet na de training. Het is voor een ieders eigen veiligheid. Ook wijzen we iedereen op het belang van het doorgeven van positieve besmettingen bij het bestuur (Maurice). Alleen dan weten we hoe de situatie bij WVV is, als we niks over besmettingen horen, kunnen we er ook niet naar handelen. Aan iedere coördinator, trainer, ouder, verzorger of andere kaderleden dan ook een dringende oproep om positieve gevallen te melden en om welk team het dan gaat. Nogmaals, alleen dan kunnen we alles goed in kaart houden en er zo kort op zitten als dat we willen. Het moge duidelijk zijn dat positieve gevallen binnen een team gevolgen kunnen hebben voor de trainingen van datzelfde team.

Kortom, nu alles opschorten is te vroeg, maar dat kan morgen echt volledig anders zijn. De optie om trainingen wel te schrappen ligt dus zeker op tafel en behoort ook zeker tot de mogelijkheden, alleen nu nog niet. Dat is de richtlijn en het besluit van het bestuur, wat niet betekent dat we elk team en elke trainer verplichten om te trainen. Wij zijn er echter van overtuigd dat het volgens de huidige maatregelen nog altijd veilig kan bij WVV.

Mochten trainers om persoonlijke redenen alsnog besluiten het niet verstandig te vinden, dan kan dat uiteraard. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat een trainer die zelf in de zorg werkt, of naasten heeft die in de zorg werken, trainen geven onverantwoord vindt, meer dan logisch. Voor zulke gevallen verplichten we trainen echt niet. Waakzaamheid en zelfverantwoordelijkheid is dus wel geboden. Leef de regels alsjeblieft goed na en geef positieve gevallen echt door!

Foto's

Downloads

Bekijk ook

IN MEMORIAM: Gerard Plagge

IN MEMORIAM: Gerard Plagge

Deze week heeft ons het trieste bericht bereikt dat Gerard Plagge op 90-jarige leeftijd is overleden. De club verliest hiermee een WVV’er in hart en nieren die jarenlang actief is geweest voor onze vereniging.
 
Eindstand ,,Rondje voor je Club

Eindstand ,,Rondje voor je Club

WVV heeft meegedaan aan de actie ,,Rondje voor je Club". De actie eindigde op 31 december 2020 en leverde een heel mooi bedrag op. Klik hier om het Totaalbedrag te zien.Wij danken alle donateurs van harte voor de ,,virtuele rondjes".Geweld…
 
WVV in 2021

WVV in 2021

  De feestdagen zijn inmiddels achter de rug, 2020 hebben we achter ons gelaten en het nieuwe jaar is aangebroken. Een jaar waarin we hopelijk met zijn allen het afgelopen crisisjaar kunnen doen vergeten en waarin we als vereniging sterker dan …