Naar 125 jaar WVV

Volg ons:

Lid worden
Terug naar Corona nieuws

Update Coronamaatregelen 4-11

Gepubliceerd op:
Update Coronamaatregelen 4-11

Met ingang van afgelopen woensdagavond 22.00 uur gelden er in ons land weer nieuwe, scherpere coronamaatregelen. Dit heeft wederom gevolgen voor de wijze waarop activiteiten bij WVV georganiseerd worden. Op deze pagina is de meest recente versie van het coronaprotocol bij WVV terug te vinden. De aankomende weken zullen er nog steeds geen officiële wedstrijden plaatsvinden en is trainen voor de senioren in zeer beperkte vorm toegestaan. Voor de jeugd (t/m O19) is trainen wel gewoon toegestaan in de vorm zoals deze al was.

In het geactualiseerde protocol op deze pagina is terug te lezen wat de geldende maatregelen nu zijn en hoe dit zich verhoudt tot de situatie bij WVV. Ondertussen wordt er bij de KNVB gewerkt aan een stappenplan en een routekaart. De KNVB kijkt daarin voor alle verenigingen wat wél kan en waarom dat zo belangrijk is. De huidige situatie vraagt namelijk om verschillende scenario's voor de competities en gevarieerde voetbalvormen zolang wedstrijden niet toegestaan zijn. De routekaart is ook op deze pagina terug te vinden. De scenarioplanning van de voetbalbond is terug te vinden op de website van de KNVB.

Verder is in het plan gekeken naar de scenario's voor het herstarten en uitspelen van de competities. In het meest positieve scenario wordt de competitie in het weekend van 16 en 17 januari weer hervat, komen bekerwedstrijden te vervallen en zal in de hele maand juni nog worden doorgespeeld. In dit geval zal ook de overschrijvingstermijn van 15 juni verschuiven naar het einde van de maand. Half december wordt er een beslissing genomen of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of zelfs volledig aangepaste vorm.

Dat betekent dus dat het, wat betreft officiele wedstrijden, eerder winterstop is dan anders. Binnen WVV werken we hard aan een alternatief weekendprogramma voor de jeugd, alhoewel bij ons ook het besef aanwezig is dat het soms erg lastig is om de teams gemotiveerd te houden. Desondanks doen we er alles aan om bezig te blijven. Ook voor de aankomende winterperiode zal afgewacht moeten worden in hoeverre het mogelijk is om gebruik te maken van zalen en welke maatregelen daarvoor gaan gelden. Informatie hierover volgt één dezer weken.

We zijn allang blij dat onze jeugd in ieder geval mag blijven trainen en willen daar dan ook optimaal van profiteren. Ook wij hopen dat we zo gauw mogelijk alle maatregelen vaarwel kunnen zeggen, dat we zo snel mogelijk weer over het ‘oude normaal’ kunnen spreken en dat we zo weer optimaal kunnen genieten van het mooiste spelletje wat er is. Ook de KNVB maakt zich nu dus hard voor een snellere versoepeling van de maatregelen voor het buitensporten, de vooruitzichten zijn goed. We moeten echter wel nog even volhouden en doorzetten met zijn allen.

Bestuur WVV 1896

 

Bekijk ook

Update Coronamaatregelen 15-12

Update Coronamaatregelen 15-12

Met ingang van 15 december 00.00 uur gelden er in ons land weer nieuwe, scherpere coronamaatregelen. Dit heeft wederom gevolgen voor de wijze waarop activiteiten bij WVV georganiseerd worden. Op deze pagina is de meest recente versie van het coronaprotocol bij WVV terug te vinden. De aankomende weken zullen er nog steeds geen officiële wedstrijden plaatsvinden en is trainen voor de senioren in zeer beperkte vorm toegestaan. Voor de jeugd (t/m O17) is trainen wel gewoon toegestaan in de vorm zoals deze al was.
 
Update Coronamaatregelen 14-10

Update Coronamaatregelen 14-10

Met ingang van afgelopen dinsdagavond 22.00 uur gelden er in ons land weer nieuwe, scherpere coronamaatregelen. Dit heeft wederom gevolgen voor de wijze waarop activiteiten bij WVV georganiseerd worden. Op deze pagina is de meest recente versie van het coronaprotocol bij WVV terug te vinden. De aankomende 4 weken zullen er geen officiële wedstrijden plaatsvinden en is trainen voor de senioren in zeer beperkte vorm toegestaan. Voor de jeugd (t/m O19) is trainen wel gewoon toegestaan en WVV heeft dan ook besloten om daar vol op in te zetten.
 
Update Coronamaatregelen

Update Coronamaatregelen

Waar we afgelopen week zelf al met een nieuwe set aan maatregelen kwamen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in ons land, heeft onze overheid op advies van het RIVM de teugels ook weer strakker aangetrokken. Afgelopen dinsdag zijn er, ook voor de sportsector, nieuwe maatregelen afgekondigd. Dit heeft ertoe geleid dat er ook bij WVV weer veranderingen plaats vinden in hoe de zaken op trainings- en wedstrijddagen verlopen.